trade movafagh

جایی برای کمک به تریدر های بازار های مالی

trade movafagh

جایی برای کمک به تریدر های بازار های مالی

مسیر تریدر شدن از زبان یک تریدر

به خاطر می آورم که زمانی که بورس سود های خوبی می داد و اخبار تماما از آن تعریف می کرد . اکثر آدم هایی که من می شناختم به سمت آن ،حرکت کردند. بدون اینکه چیزی از مهارت های یک تریدر یا سرمایه گذار بدانند . اون روز ها اکثرا  می توانستند در بورس سود کند به این دلیل که اکثر نماد ها مثبت بودند . همه شاد و خوشحال بودند تا زمانی که بورس منفی شد.

اینجا بود که مردم عامه فهمیدند که به این راحتی ها هم نیست سود کردن به قول معروف گاو نر می خواهد و مرد کهن. اکثرا با مفهومی به نام تریدر آشنا نبودند.فکر می کردند که هر کسی که معامله انجام دهد یک تریدر است. نیازی به یادگیری مهارت های عجیب و غریب نیست. کمی تحلیل فاندامنتال و تکنیکال ،کار را راه می اندازد. بعضی ها به این حرف نیز اتکا نکردند و با خود گفتند که همین که ما از یک تریدر (سیگنال دهنده) تبعیت کنیم بس است. حتی می توانیم از مقداری از سودمان نیز صرف نظر کنیم و به او بدهیم اما در کل می صرفد.

یک دسته که از عملکرد بازار بورس خوششان آمده بود به سمت بازار های مالی بین المللی حرکت کردند. اما بازار های بین المللی به سادگی بورس ایران نبود . پس آنها نیاز داشتند که مهارتی به نام تریدری را فرابگیرند تا بتوانند تریدر شوند. اما همانطور که گفتم این نیازشان بود اما آنها از این نیاز آگاه نبودند در عوض به سراغ قسمتی از این مهارت رفتند به نام مهارت تحلیل کردن.

اینکه نمی دانستند که این نیاز وجود دارد شاید به این دلیل بود که سود های ساده ای در بورس داخلی کسب کرده بودند. بنابراین فکر نمی کردند که بازار های بین المللی نیز چیزی غیر از این باشد.ظاهر کار تقریبا همان بود ،یک صفحه حاوی کندل یا دیگر نمودار ها ولی در باطن کمی اوضاع فرق می کرد. در بازار داخلی از دست دادن کل سرمایه سخت تر از بازار های خارجی مخصوصا فارکس می باشد. در فارکس سود بالا به همراه ضرر بالا در انتظار شماست. این مهارت شماست که بتوانید خودتان را به سمت برآیند مثبت ببرید.

فکر عامه می گفت که اگر کسی بتواند تحلیل کند پس می تواند به راحتی ترید کند و از این بازار ها سود کسب کند. آنها به سراغ روش های تحلیل رفتند . از تحیلی تکنیکال گرفته تا تحلیل های سنتیمنتال  و فاندامنتال . اما با ضرر های متفاوتی روبرو می شدند. بعد از ضرر به این فکر می کردند که این روش اشتباه است و به دنبال روش دیگری می رفتند سپس با شکست های بیشتری روبرو می شدند و این چرخه تا به امروز ادامه دارد. مگر اینکه آنها تصمیم به تغییر این روند بگیرند.

چرخه تریدر شدن

در بالا از مسیر تریدر شدن صحبت کردیم و اسمی از چرخه آوردیم اما این چرخه چیست؟

در واقع مسیری که در تصویر زیر مشاهده می کنید می تواند اینگونه نباشد .در بالا خدمتتان گفتم که ممکن است بعضی ها در این مراحل بمانند. اینگونه است که یک چرخه شکل می گیرد.مثلا تریدر ۵۰ دلار حسابش را شارژ می کند و در یک هفته بعد آن را کال می کند(از دست می دهد) اما باز هم به سراغ شارژ حسابش می رود تا بتواند کارش را ادامه دهد. شاید بپرسید که چرا می خواهد کارش را ادامه دهد  وقتی ضرر کرده است؟ به خاطر این است که او سمت دیگر ماجرا را دیده است .

شاید سود خوبی کرده یا درک کرده است  که  اگر ۵۰ دلار به راحتی از بین می رود پس می شود که ۵۰ دلار به همین راحتی بدست آید.

حرفش کاملا درست است ،بازار به همان راحتی که پول می گیرد ،پول هم می دهد. اما آن فرد یک نکته ای را در نظر نمی گیرد ،آن هم این است که برای بازار راحت است نه برای شما. او نمی داند که یک جمله در این بازار بسیار تداعی می شود. باد آورده را باد می بره. شما می توانید هر جا وارد بازار شوید و سود خوبی کنید اما چه راهکار ی برای محافظت از آن سود دارد؟

در کل این اتفاق ها باعث می شود که این مسیر تبدیل به یک چرخه شود و تریدر برای چند وقت درآن چرخه ماندگار شود.معمولا انتهای این چرخه ها این است که فرد بی خیال می شود یا  فرد بهتر از قبلش می شود.

مسیر تریدر شدن

حال زمان آن رسیده است که از این مسیر صحبت کنیم.بالاتر گفتیم که این مراحل می توانند به صورت چرخه نیز برای شما باشند.مثلا در گام اول ممکن است  فرد با ضرر ها و سود های متوالی همراه شود . برای گرفتن سود های بیشتر درگیر اُور تریدنگ می شود. تعداد ترید هایش بالا می رود که سود بیشتری کسب کند اما بالعکس ،ضرر بیشتری شاملشان می شود.

مسیر تریدر شدن

گام یک تریدر شدن

می توانم بگوییم که اکثر افرادی که در این بازارهای مالی می آیند ،طعم سود را خوب درک می کنند .به دنبال همین درک به سراغ سود های بیشتر (رویایی) می روند که این باعث ضرر بیش از حد آنها می شود.در بالا نیز به آن اشاره کردم.مثلا ممکن است فرد سود خوبی در یک معامله بگیرد. حال با خود فکر می کند که اگر به این راحتی سود بدست می آید ،چرا من سودم را بیشتر نکنم؟

و اینجاست که طمع وارد بازی می شود.او سود بیشتر را در افزایش حجم معامله یا افزایش تعداد معاملاتش می بیند. اما این شخص از یک نکته غافل است . درست است که افزایش حجم سود معامله را افزایش می دهد اما اگر معامله به ثمر ننشیند به همان اندازه ضررآن نیز افزایش پیدا می کند. یا اگر تعداد را افزایش دهید معادل این است که در موقعیت های ضرر و سود بیشتری قرار می گیرید.تجربه ی سود های جذاب ،باعث می شود که دید این افراد تک بعدی شود. اگر به آنها گفته شود که ضررت بیشتر می شود آنها قبول نمی کنند. دلیل اینجاست که آنها شیفته ی آن سود های ساده شده اند.

گام دوم تریدر شدن

در پی اتفاق بالا کسانی که به دنبال سود های بزرگ می روند ، حجم معاملاتشان را افزایش می دهند یا تعداد آنرا بیشتر می کنند . این کار باعث می شود که عمیقا در ضرر فرو  روند و  در نهایت بعضی از آنها تصمیم می گیرند که از این مهارت دست بکشند. بعضی دیگر تصمیم می گیرد که از این بازار فاصله بگیرند و بعضی دیگر به سراغ قرض کردن پول می روند یا اموال خودشان را می فروشند تا با آوردن آن در بازار مالی علاوه بر اینکه ضرر قبلیشان را جبران کنند ،سودی نیز بدست آورند.

بعضی به این باور می رسند که این بازار ها تنها برای این درست شده است که پول آنها را بدزدد. به این باور می رسند که کسانی که سود می کنند یک روش رویایی دارند که با دیگران به اشتراک نمی گذارند.یک روش به خصوص که تمامی معادلات را تغییر می دهد. روشی که روی دست بازار آمده و بزرگان بازار از درک این روش عاجزند وگرنه این استراتژی را هم به مانند بقیه استراتژی ها بلوکه می کردند.

بعد از ضرر های متعدد با خود می انگارند که دنیا تمام شده است . فشار روانی بسیاری بر آنهاست . قرار بود با این پول خرج زن و بچه را بدهند .به رویا هایشان برسند، برنامه های زندگیشان را جلو ببرند .شاید بعضی از آنها به ناچاری و قرض می بیافتند و…

اینها قسمتی از مواردی هستند که من در کسانی که به این بازار وارد می شوند ،مشاهده کرده ام . در این مرحله بیشترین تعداد از بازار جدا می شوند.

گام سوم تریدر شدن

حال کسانی که در بازار مانده اند به سراغ روش های جدیدی می روند. با خود می گویند که شاید دانش تکنیکال من ضعیف است یا شاید کم است . روش جدیدی را پیشه می کنند اما تغییری در شرایط آنها ایجاد نمی شود.آنها  دانش تحلیلی خود را در این مرحله افزایش می دهند. روش های مختلف تکنیکال را تست می کنند ،آنهایی که می دانستند را دور می اندازند و به سراغ آن هایی می روند که بقیه توصیه می کنند یا یک نفر از آن نتیجه گرفته است.

با روش جدید شروع به ترید کردن می کنند. اما پس از چند ضرر باز هم نظرشان را عوض می کنند و به سراغ روشی مطمئن تر می روند.یکی از دلایلی که این اتفاقات برای این اشخاص می افتد این است که آنها از ضرر ترسیده اند. فکر نمی کردند که آنقدر در این بازار ضرر کنند. شاید اطمینان به خودشان و تریدهایشان را از دست داده اند. به هر حال آنها به دنبال راهی هستند که از ضرر جلوگیری کنند.یا به عبارتی آنها سیستم هایی را انتخاب می کنند که از نظر بقیه مطمئن ترین باشد و در آن خبری از ضرر سنگین نباشد.

 تنها کسانی از این گام عبور می کنند که بفهمند به غیر از دانش تحلیلی ،چیز های دیگری نیز در نتایج ما در این بازار نقش دارند. به سراغ آموزش آن مطالب می روند .

گام چهارم تریدر شدن

در این مهارت ها بهتر می شوند و  شروع به پیشروی می کنند با خود می اندیشند که دیگر مسیر هموار است.اما باز هم در معامله گری ضرر می دهند ولی تفاوت این ضرر ها با ضرر های اولیه ای که برایشان رخ داده است این است که این ضرر ها همراه با یادگیری است. آنها کم ،کم یاد می گیرند که معامله گری تنها داشتن یک استراتژی یا یک ستاپ خوب نیست بلکه عوامل دیگری نیز در این مسیر وجود دارد.آنها ژورنال می نویسند و از اشتباهات خود درس می گیرند. درصدد حل آن اشتباهات بر می آیند.نم نمک با مفاهیم با اهمیت این مسیر آشنا می شوند ، با مدیریت سرمایه و روانشناسی معامله آشنا می شوند.

گام پنجم تریدر شدن

اکنون می توانند به شیوه درست معامله کنند . از اصول روانشناسی و مدیریت سرمایه آگاهند. یک تفاوتی که در این جا اتفاق افتاده است اینه که آنها اشتباه می کنند به مانند قبل اما می دانند که از کدام قسمت ضربه می خوردند ،بر خلاف تریدران تازه کار.

برای مثال یک  فرد موقعیتی عالی را در بازار نشان می کند و در پی آن است که در آن ورود کند. آنقدر به این موقعیت مطمئن است که حجم بالاتری را برای این پوزیشن انتخاب می کند. حال بر خلاف آنچه می اندیشید ،بازار بر خلاف جهتی که فکر می کرد حرکت می کند و او پول بسیاری را از دست می دهد.اکنون او استراتژی اش را مقصر می داند  که چرا به او سیگنال اشتباه داده پس فکر می کند که استراتژی اش ناکارآمد است  بنابراین آنرا عوض می کند.اما تریدری که در این مرحله است می داند که مشکل از استراتژی نیست بلکه من اصول مدیریت سرمایه را رعایت نکرده ام.

حال می شود گفت که مهارت تریدری را فرا گرفته اند. اینگونه به یک معامله گر تبدیل شده اید. ممکن است که در این مرحله سود های چشمگیری کسب نکنند ولی راه و چاه ،دستشان آمده است. اکنون می دانند که چگونه ترید کنند و چگونه در آن پیشرفت کنند.

گام ششم تریدر شدن

سود کسب می کنند و لذت می برند.این مرحله ای است که اکثرا از تریدر ها مشاهده می کنند. کسانی که پول خوبی کسب می کنند و از آزادی عمل خوبی برخوردارند(البته این جمله شامل کسانی که در شرکت هایی که نیازمند وجود حضوری تریدر هستند نمی شود.)

مهارت های لازم برای تریدر شدن

ما مهارت های لازم برای تریدر موفق شدن را توضیح داده ایم اما شایسته است که اینجا نیز اشاره ای به آن داشته باشیم.فرق افرادی که تازه در این بازار آمده اند با افرادی که در این بازار با تجربه تر اند ، همین مورد است. اکثر تریدر ها بر این باورند که مهارت روانشناسی و مدیریت سرمایه از دانش تحلیلی کم اهمیت تر است. من به شخصه کسی را دیده ام که بدون دانش تحلیلی بتواند درآمد زایی کند در عین حال به وضوح دیده ام که اشخاصی که از نظر دانش تحلیلی قوی هستند اما درضرر اند .

کسانی را می شناسم که  روش های تحلیلی بسیاری را می دانند. از ترند لاین گرفته تا عرضه و تقاضا، از تحلیل تکنیکال گرفته تا  پرایس اکشن نوین. این افراد می دانند که چکونه به شیوه ی همه ی آن روش ها معامله کنند ،می دانند که این استراتژی ها چه اصولی و قواعدی دارند اما هنوز به سود دهی پایدار نرسیده اند.افرادی که آنقدر زیبا بازار را تحلیل می کنند که شخص باورش نمی شود که آنها سودده نیستند. بعضی ها با دیدن اینکه اینها سودده نیستند، یقین می کنند که این بازار ها چیزی جز دُوز و دغل نیست.ولی حقیقت چیز دیگریست.

مشکل از اینجاست که آنها سوددهی پایدار را تنها در داشتن یک مهارت می بینند،تحلیل تکنیکال. در صورتی که چندین مهارت برای آن لازم است.

مهارت های تریدر

نمی خواهم بگویم همه باید این مسیر را طی کنند یا اینکه همه با این مسیر مواجه می شوند. طبیعتا نمی توان گفت که این یک مسیر قطعی است بلکه این الگویی است که از دیدن  عمکرد خودم و دیدن افراد متفاوت در این بازار دیده ام. در این مسیر افرادی را دیده ام که قرض می کنند تا بتوانند در این بازار ترید کنم. افرادی را دیده ام که به خاطر هیجان به این بازار آمده اند.کسانی هستند که برایشان پیش بینی ناپذیری بازار ،لذت بخش است.دیده ام کسانی که آنقدر روش های متفاوت را تست کرده اند که هر چه بگویی بلدند اما دریغ از سوددهی .

در این بین ندیده ام افرادی را که در این بازار ضرر نکرده اند و با قاطعیت می گویم که نخواهم دید. شاید بهتر باشه که اینگونه بگم که ندیده ام افرادی که بدون ضرر دادن به سوددهی پایدار رسیده باشند.

تغییر در مسیر تریدر شدن

شما می توانید این راه را طولانی کنید یا کمتر کنید. طولانی کردن  مسیر تریدر شدن می تواند با لجبازی و بهتر نشدن همراه باشد . شما می توانید با گوش دادن به حرف افرادی که خودشان چیزی از این بازار و عملکرد آن نمی دانند،مسیرتان را طولانی تر کنید. می توانید فعالیت های خود را سرسری انجام دهید. می توانید تنها به حرف خودتان گوش کنید و هرچیزی که خودتان صلاح می دانید را عمل کنید یا … 

می توانید این مسیر را کم کنید .می توانید گروهی را تشکیل دهید که با هم به فراگیری مهارت تریدری مشغول شوید یا می توانید  فردی که این مسیر را رفته و با تجربه تر از شماست را انتخاب کنید تا در این مسیر همراهتان باشد و به شما کمک کند. اگر تمایل دارید با تیم ما همراه باشید فرم مرتبط را پر بفرمایید.

اما به خاطر داشته باشید که در این مسیر شما هستید که حرف اول و آخر را می زنید.اگر می خواهید وارد این رشته شوید باید زمان را درنظر داشته باشید. بدانید که نباید انتظار رسیدن به سوددهی پایدار را  از این بازار  در کوتاه مدت داشته باشید . می توانید بلافاصله پس از ورود به این بازار سوددهی کنید  اما  برای پایداری آن باید مهارت های دیگری نیز پیشه کنید تا یادبگیرید که چگونه از سودتان محافظت کنید.این شما هستید که می توانید مسیر را طولانی یا کم کنید. به خاطر داشته باشید که مسیر تریدری ،مسیری است که باید توسط شما طی شود و بدانید مسیری طولانی در پیش دارید.

https://goo.by/IBRjG

https://goo.by/pqApc
https://goo.by/wpCf4
https://goo.by/ekxZU

https://goo.by/7CrYF

استراتژی RSI

استراتژی اول باینری آپشن واگرایی RSI و الگوی W

ترکیبی از سیگنال واگرایی اندیکاتور RSI و الگوی پرایس اکشنW

الگوی W چیست؟

این الگو هنگامی رخ می دهد که قیمت به یک سطح حمایت یا مقاومت می رسد و در اندیکاتور RSI واگرایی نشان داده می­شود.

الگوی W چیست

واگرایی اندیکاتور RSI

واگرایی RSI

بنابراین در چارت سطوح حمایت یا مقاومت را ترسیم کنید و اندیکاتور RSI را به چارت خود اضافه کنید.

سه تا از بهترین جفت ارزها EURUSD و GBPUSD و USDJPY را برای این استراتژی انتخاب کنید و نمودار را در تایم فریم 1 یا یک دقیقه ای مشاهده کنید. اکسپایر تایم مناسب برای معاملات باینری آپشن دراین استراتژی 5 دقیقه میباشد.

برای بازکردن معامله call بایستی کندل استیک ها به سمت پایین آمده در حمایت الگوی W تشکیل دهند و همزمان واگرایی RSI اتفاق بیفتد.

برای بازکردن معامله put بایستی کندل ها به سمت بالا رفته در مقاومت الگوی W تشکیل دهند و همزمان در RSI واگرایی اتفاق بیافتد.

RSI

استراتژی الگوی W

همانند دیگر استراتژی ها در این روش هم مدیریت سرمایه بایستی رعایت شود. یعنی حداکثر 3 درصد از سرمایه در هر معامله وارد شود. به جدول زیر دقت کنید.

مدیریت سرمایه

یکی از تذکر هایی که در حوزه روانشاسی معامله گری معمولا داده می شود اینست که در صورتیکه در سه معامله پشت سرهم پیشبینی درستی صورت نگرفت و معامله با زیان به کار خود پایان داد، معامله گری متوقف شود و کمی فاصله ایجاد شود تا آرامش به تریدر بازگردد. این توصیه حتی برای سه معامله ی پشت سرهم که با سود هم بسته شده باشند نیز وارد شده است. بهتر است تریدر بعد از سه معامله موفق نیز کمی استراحت کند.

با توجه به نوع این استراتژی موقعیت های زیادی در طول شبانه روز ایجاد می شود. پیشنهاد می گردد که یک سقف برای تعداد معاملات خود تعیین کنید. مثلا 10 معامله در یک روز و پس از آن به دیگر امور زندگی خود بپردازید.

در تصاویر زیر مثالی دیگر از نحوه انجام معامله در این روش معامله گری نشان داده شده است.

استراتژی RSI

استراتژی واگرایی RSI

استراتژی دوم باینری آپشن با RSI و سطوح حمایت و مقاومت

واگرایی بین نمودار قیمت و اسیلاتور RSI و یا STOCHASTIC یکی از محتمل ترین پیشبینی ها را برای بازگشت روند در آینده نزدیک می دهد. در این مطلب یک نوع استراتژی معامله گری معرفی می گردد و نحوه اردر گذاری بر اساس ترکیب سطوح حمایت و مقاومت و واگرایی بین نمودار اصلی و RSI آموزش داده می شود.

اندیکاتور RSI یکی از اندیکاتورهای بسیار معتبر برای نشان دادن قدرت حرکت روند است.

واگرایی نشان دهنده اینست که در عین حال که قیمت به حرکت خود ادامه می دهد، قدرت حرکت آن درحال کاهش است و به زودی روند تغییر می کند.

در صورتیکه این واگرایی بر روی یک سطح حمایت مقاومت قوی اتفاق بیفتد تحلیل و پیشبینی بازگشت روند از اعتبار زیادی برخوردار خواهد بود.

برای شروع و تمرین این استراتژی پیشنهاد می شود از جفت ارز EURUSD استفاده گردد. با انتخاب این جفت ارز نمودار 5 دقیقه ای آن را بازکنید.

ضروریست که قبل از انجام ترید زمان های انتشار خبر را چک کنید تا در آن زمان ها از انجام ترید به علت نوسانات شدید بازار اجتناب شود.

شرایط ورود برای معامله CALL

هنگامیکه قیمت پایین می­ آید و به حمایت می رسد، و در همان زمان RSI بالا می رود و بهتر است که RSI زیر 30 باشد، موقعیت آماده برای معامله CALL می باشد.

واگرایی RSI و حمایت

شرایط ورود برای معامله PUT

هنگامیکه قیمت بالا می­رود و به مقاومت می رسد، و در همان زمان RSI پایین می آید و بهتر است که RSI بالای 70 باشد، موقعیت آماده برای معامله PUT می باشد.

واگرایی RSI و مقاومت

اکسپایر تایم برای این معامله 15 تا 30 دقیقه می باشد.

وقتی RSI خلاف حرکت نمودار اصلی پیش می رود و قله یا قعر هایی که می سازد در جهت مخالف با نمودار اصلیست (مانند شکل بالا) نشان دهنده اینست که قدرت حرکت قیمت در حال کاهش یافتن است.

استراتژی سوم باینری آپشن ترکیب ایچیموکو و اندیکاتور RSI

همیشه معامله گران باینری آپشن به دنبال یک سیستم قوی با حداکثر سود ممکن در کوتاه ترین زمان هستند. تحلیل تکنیکال برای پیشبینی کردن یک افزایش یا کاهش قیمت در یک دوره زمان بر است ولی نتیجه اش کسب سود بالا در طی یک روز می باشد.

چه کنیم اگر روند را از دست دادیم ؟

اما یک معامله گر باید چکار کند اگر این افزایش یا کاهش را از دست داد؟ باز کردن معامله با تاخیر ممکن است با تغییر روند بازار و ضرر همراه باشد. اشتباه معمول تریدرهای تازه کار ، انجام معامله در سقف و کف بازار است که ریسک معاملات را دوچندان می کند. اینجور مواقع توصیه می شود صبر کنید که بازار اصلاح خودش را انجام دهد و دوباره در جهت روند اصلی حرکت کند و شما سوار بر بازار شوید. طبیعت اینجور معامله کردن ، مثل موج سواری می ماند ، شناسایی روند اصلی و سوار شدن بر موج های اصلی و پیاده شدن در موج های فرعی.

پیشنهاد می کنم این مقاله را نیز بخوانید: شفافیت در ترید

همانطور که بیان شد یکی از استراتژی های خوب فارکس برای ورود به بازار زمانیست که روند در حال اصلاح است و با یافتن نشانهایی مبنی بر پایان یافتن اصلاح می­توان در جهت روند معامله کرد. یکی از معروفترین اصلاح روند ABC است که شماتیک آن در شکل زیر به نمایش درآمده است.

اصلاح روند ABC

معمولا حرکت قیمت را به صورت صعودی یا نزولی ، به موج ABC تشبیه می کنند. موج A حرکت اصلی قیمت است. موج B اصلاح قیمت است که معمولا حرکت کوچکیست خلاف روند اصلی بازار. موج C در واقع حرکت موج A  را ادامه می دهد.

معمولا گفته میشود که اصلاح یک روند نباید از 50 درصد روند بیشتر پیش رود. البته می دانیم که این نکته کلیت ندارد و در بازار ممکن است نقض شود. با توجه به این نکته می توان نتیجه گرفت که در بین درصدهای فیبوناچی 23.6 و 38.2 درصد که کمتر از 50 درصد هستند مهم به شمار می آیند.

چگونه می توان انتهای یک اصلاح را تشخیص داد؟

این سوال خیلی مهم هست و البته جواب آن مهمتر!!!

برای این سوال جوابهای مختلفی تا به حال مطرح شده است. یکی از این جوابها ترکیب ایچیموکو و اندیکاتور RSI میباشد که موضوع اصلی این مطلب است. در این مطلب یک استراتژی باینری آپشن با ترکیب ایچیموکو و RSI معرفی میشود.

ایچیموکو اندیکاتوریست پیچیده با فرمول و روابط زیاد. اما سطوح مهم را در ظاهر به سادگی و واضح نشان میدهد. در ایچیموکو می توان صعودی و یا نزولی بودن روند و همچنین مهمترین سطوح حمایت و مقاومت را تشخیص داد.
ابزار دومی که در این روش معاملاتی استفاده میشود، RSI است. در این سیستم برای باز کردن پوزیشن call مقدار RSI نباید از بالای 50 درصد به زیر آن بیاید و همچنین برای باز کردن پوزیشن put از زیر به بالای 50 درصد رفته باشد.

واضح است که هنگامی که یک روند در حال اصلاح شدن است، بایستی مقدار RSI چک شود.

واگرایی RSI می تواند نشان از این باشد که دیگر نمی توان در یک جهت به معامله کردن ادامه داد و بایستی در انتظار برگشت روند باشیم.

تنظیمات اندیکاتور RSI و ایچیموکو

تنظیمات اندیکاتورها در این سیستم معاملاتی کمی با آنچه در پیش فرض اندیکاتور هست متفاوت است. البته بسته به تایم فریم و رویکرد معاملاتی تریدر می تواند تغییر کند اما آنچه مدنظر است بزرگتر کردن مقادیر میباشد. بدین جهت که از تعداد زیاد سیگنالها که برخی از آنها اشتباه است جلوگیری کند.

به عنوان مثال تنظیمات ایچیموکو می تواند بدین نحو تغییر کند که از اعداد فیبونانچی به جای اعداد 9، 26 و 52 استفاده گردد. یعنی 13 به جای 9 و 34 به جای 26 و … . (البته این نحوه تنظیم اختیاریست و میتوانید اصلا تغییر ندهید.) و به همین ترتیب RSI هم که به صورت پیشفرض بر روی 14 تنظیم شده، به جای 14 از دوره 21 استفاده شود.

پوزیشن CALL

هنگامی که قیمت درحال بالا رفتن است و چندین کندل به صورت صعودی بسته میشوند و کندلها بالای ابر ایچیموکو و دو خط کیجنسن و تنکنسن قرار دارد و همچنین دو خط تنکنسن و کیجنسن بالای ابر قرار دارد،
در صورتیکه بازار کمی به سمت پایین بیاید وبه دو منحنی ذکر شده نزدیک شود و کندل بالای منحنی بسته شود و اسیلاتور RSI هم بالای 50 درصد باشد می توان پوزیشن call باز نمود.

این موقعیت می تواند باز هم در همین روند ایجاد شود و دوباره وارد بازار شد و در واقع چندین بار در یک روند ورود و خروج از بازار صورت گیرد. تا آنجا که RSI وارد منطقه اشباع خرید یعنی بالای 70 درصد شود یا قله های RSI حاکی از یک واگرایی با قله های قیمت باشند.

پوزیشن PUT

برعکس آنچه بیان شد را میتوان برای ایجاد آپشن put ارائه نمود. هنگامی که قیمت با سرعت زیاد پایین بیاید و در زیر ابر و دو منحنی قرار گیرد و دو منحنی نیز در زیر ابر باشند، و حال قیمت کمی بالا رود و به منحنی پایین تر نزدیک شود و در زیر آن کندل بسته شود، اگر RSI در زیر 50 درصد باشد می توان با اردر put وارد بازار شد. همانند قبل در این روند ممکن است چندین مرتبه موقعیت و شرایط put ایجاد شود. رفتن RSI به زیر 30 درصد و یا واگرایی بین کفهای قیمت نشان از بازگشت روند است و برای معامله گر نشانه هشداری جهت جلوگیری از باز کردن پوزیشن put جدید است.

ایچیموکو و RSI


منبع:باینری آپشنز

استراتژی MACD


همه‌ی ما به دنبال روش‌هایی برای تعدیل ریسک سرمایه‌گذاری و جلوگیری از ضرر در بازار سرمایه هستیم. در همین راستا از ابزار‌های مختلف برای رسیدن به این هدف استفاده می‌کنیم. اندیکاتور MACD یک شاخص تاخیری است که در بررسی روندهای قیمتی کاربرد دارد. در این مقاله به بررسی ۵ استراتژی سودآور مبنی بر اندیکاتور MACD می‌پردازیم که می‌توانید در کنار استفاده از سایر ابزارها از این موارد نیز برای انجام معاملات بهتر استفاده کنید. 

در صورت عدم آشنایی با بازارهای مالی، پیشنهاد می‌شود مطلب آموزش فارکس را مطالعه کنید.


همانطور که می‌دانید، اندیکاتور Moving Average Convergence Divergence یا به اختصار MACD از دو میانگین متحرک نمایی و یک هیستوگرام تشکیل شده است. از MACD برای تشخیص «واگرایی» و «همگرایی» در میانگین متحرک قیمت استفاده می‌شود که با مطالعه مقاله آشنایی با اندیکاتور MACD می‌توانید با ویژگی‌های این اندیکاتور بیشتر آشنا شوید. در ادامه به بررسی استراتژی‌های سودآور مبنی بر این اندیکاتور می‌پردازیم.

۱) MACD به همراه شاخص توان وابسته (RVI)

RVI یا (Relative Vigor Index) یک اسیلاتور است که قیمت بسته شدن اوراق بهادار را با محدوده قیمت آن مقارن می‌کند. به کمک این اسیلاتور می‌توان اطلاعات جامع‌تری از شرایط خرید یا فروش بیش از حد به‌دست آورد. ایده اصلی ترکیب این دو ابزار، تطابق تقاطع‌ها است. به این معنی که اگر در یکی از این اندیکاتورها دو شاخص یکدیگر را قطع کنند، می‌بایست منتظر یک تقاطع در همان جهت توسط اندیکاتور دیگر باشیم. زمانی که این نشانه‌ها را ببینیم، می‌توانیم سهامی را خریداری کرده یا آن‌ را بفروشیم. برای مدیریت این معاملات تا زمانی که MACD به ما سیگنالی برای بستن معامله بدهد، آن را نگه می‌داریم. 

MACD به همراه RVI

این یک نمودار ۶۰ دقیقه‌ای است که پوزیشن‌های خرید (Long) و فروش (Short) را نشان می‌دهد. هر کدام از این پوزیشن‌ها پس از ایجاد تقاطع در روند‌های MACD و RVI به صورت هم‌زمان بوجود آمده است. تقاطع‌ در روندها با دایره‌های سبز رنگ مشخص شده‌اند. دایره‌های قرمز رنگ نیز نشان‌دهنده سیگنال‌های بستن معامله توسط MACD است. 

با توجه به اینکه بازار سهام در ایران دوطرفه نیست، می‌توان از این سیگنال برای فروش یک دارایی و خرید مجدد آن استفاده کرد. در این حالت می‌توان از نوسانات قیمت آن نماد کسب سود کرد.

۲) MACD به همراه شاخص جریان پول (MFI)

شاخص جریان پول یا همان MFI یک اسیلاتور است که هم روی قیمت و هم بر حجم تمرکز دارد. MFI سیگنال‌های خرید و فروش کمتری در مقایسه با سایر اسیلاتورها تولید می‌کند. به این علت که شاخص جریان پول به حرکت قیمت و افزایش حجم برای ایجاد سیگنال نیاز دارد. 

در این استراتژی، تقاطع‌های ایجاد شده توسط اندیکاتور MACD را با سیگنال‌های تولید شده توسط MFI ترکیب خواهیم کرد. هنگامی که MFI سیگنالی برای خرید بیش از حد سهام می‌دهد، منتظر یک تقاطع نزولی از خطوط MACD هستیم. زمانی که این اتفاق رخ دهد می‌تواند نشانه‌ای برای فروش سهم باشد. عکس این موضوع نیز صادق است. یک نشانه از فروش بیش‌ از حد در MFI و یک تقاطع صعودی در خطوط MACD می‌تواند نشانه‌ای برای خرید سهم باشد. بنابراین تا زمانی که MACD سیگنال خروج نداده اقدامی انجام نمی‌دهیم.

مکدی به همراه شاخص جریان پول

دایره سبز، لحظه‌ای را که MFI در حال سیگنال‌دهی است مشخص می‌کند. ۳۰ دقیقه بعد اندیکاتور MACD یک تقاطع صعودی را نشان می‌دهد (دایره آبی رنگ). در این حالت می‌توان سفارش خرید را ارسال کرد. همانطور که توسط دایره قرمز روی MACD نشان داده شده است، موقعیت خود را تا هنگامی که خطوط MACD در جهت نزولی تلاقی کنند حفظ می‌کنیم.

۳) MACD به همراه TEMA

در این استراتژی از TEMA استفاده می‌شود چرا که درصد زیادی از معامله‌گران به اعتبارسنجی اهمیت بیشتری می‌دهند. این اندیکاتور ۳ میانگین متحرک نمایی را یکسان‌سازی می‌کند. در این استراتژی نشانه‌های خرید زمانی پدیدار می‌شوند که تقاطع در اندیکاتور MACD مشاهده شده و قیمت سهام نیز از خط شاخص TEMA عبور کند. همچنین هر زمان که سیگنال‌های مخالف از هر دو اندیکاتور دریافت کنیم، موقعیت مناسبی برای خروج از سهم خواهد بود.

MACD به همراه TEMA

در دایره سبز، لحظه ای را مشاهده می‌کنید که قیمت به بالای شاخص ۵۰تایی TEMA می‌رسد. در دایره آبی سیگنال صعودی TEMA توسط اندیکاتور MACD تایید می‌شود. این را می‌توان نشانه‌ای برای خرید در نظر گرفت. در ادامه روند قیمت افزایش می‌یابد و در عرض ۵ ساعت اولین سیگنال خروج را از MACD دریافت می‌کنیم. ۲۰ دقیقه بعد، قیمت سهام از شاخص TEMA پایین‌تر آمده و نشانه‌هایی برای فروش ارسال می‌کند.

۴) MACD به همراه اندیکاتور TRIX

در این روش به دنبال تطابق «تقاطع‌ها در اندیکاتور MACD» و «زمانی که شاخص TRIX از سطح صفر عبور می‌کند» هستیم. زمانی که این دو سیگنال با هم رخ دهد، می‌توانیم سهام را خریداری کرده و روند قیمت آن را تحت نظر بگیریم. این استراتژی دو گزینه برای خروج از بازار به ما می‌دهد:

  • خروج از نماد زمانی که شاخص‌های اندیکاتور MACD یک تلاقی در جهت مخالف ایجاد می‌کند. این استراتژی خروج ایمن‌تر است.
  • خروج از نماد پس از ایجاد تلاقی شاخص‌های MACD و به دنبال آن عبور TRIX از خط صفر. این استراتژی خروج ریسک بالاتری دارد. حتی اگر تغییر قابل توجهی هم در روند به وجود آید، تا زمانی که خط صفر TRIX شکسته نشود، فروش را انجام نخواهیم داد. توجه داشته باشید از آنجایی که TRIX یک شاخص تاخیری است، ممکن است مدتی طول بکشد تا این اتفاق بیفتد.

در نهایت روش معاملاتی شما تعیین می‌کند که کدام گزینه بهتر نیازهای شما را برآورده می‌کند.

مکدی به همراه اندیکاتور TRIX

این نمودار ۳۰ دقیقه‌ای مربوط به یک نماد است. دایره سبز اولین سیگنال خرید را در اندیکاتور MACD نشان می‌دهد. دایره آبی موقعیتی را نشان می‌دهد که TRIX از خط صفر عبور کرده و ما می‌توانیم برای خرید اقدام کنیم. دو دایره قرمز نیز سیگنال‌های مخالف را از هر دو اندیکاتور نشان می‌دهد. توجه داشته باشید که در حالت اول، MACD به ما نشانه‌هایی از خروج زودهنگام را می‌دهد. در حالی که در حالت دوم، TRIX ما را تا زمان عبور از سطح صفر درگیر معامله نگه می‌دارد.

۵) MACD‌ به همراه Awesome Oscillator 

این استراتژی به کمک اسیلاتور معروف Awesome Oscillator یا AO نیاز دارد. این اسیلاتور تفاوت یک میانگین متحرک ساده ۵ دوره‌ای و یک میانگین متحرک ساده ۳۴ دوره‌ای را نشان می‌دهد. ما تنها زمانی به یک معامله وارد یا از آن خارج می‌شویم که سیگنال‌هایی که از اندیکاتور MACD دریافت می‌کنیم توسط اسیلاتور AO تایید شوند. بخش چالش‌برانگیز این استراتژی این است که اغلب ما فقط یک سیگنال برای ورود یا خروج دریافت می‌کنیم، اما سیگنال تایید کننده مشاهده نمی‌شود. 

MACD‌ به همراه Awesome Oscillator 

در این نمودار ۶۰ دقیقه‌ای، دو دایره سبز نشانه‌هایی برای خرید را آشکار می‌کنند. پس از خرید، اسیلاتور AO سیگنال مخالفی صادر می‌کند، اما MACD تقاطع نزولی را نشان نمی‌دهد. در نتیجه در از معامله خارج نمی‌شویم. اولین دایره قرمز زمانی را نشان می‌دهد که MACD سیگنال نزولی صادر می‌کند. توجه داشته باشید که در در طول مدتی که این نماد را دارید، MACD چند سیگنال نزولی را نمایش می دهد. اما چون توسط AO تایید نمی‌شود اقدامی برای فروش انجام نمی‌دهیم. در نهایت با تایید اسیلاتور AO می‌توان برای فروش و خروج از نماد اقدام کرد.

منبع

سوالات متداول

اندیکاتور MACD چیست؟

 اندیکاتور Moving Average Convergence Divergence یا به اختصار MACD یک شاخص تاخیری است که در بررسی روندهای قیمتی کاربرد دارد. این اندیکاتور از دو میانگین متحرک نمایی و یک هیستوگرام تشکیل شده است. 

چرا شاخص جریان پول یا MFI سیگنال‌های کمتری نسبت به سایر اسیلاتور‌ها تولید می‌کند؟

شاخص جریان پول یا همان MFI یک اسیلاتور است که هم روی قیمت و هم بر حجم تمرکز دارد. MFI سیگنال‌های خرید و فروش کمتری در مقایسه با سایر اسیلاتورها تولید می‌کند. به این علت که شاخص جریان پول به حرکت قیمت و افزایش حجم برای ایجاد سیگنال نیاز دارد. 

هنگام استفاده ترکیبی از اندیکاتور‌های MACD و TRIX چند استراتژی برای خروج از سهم وجود دارد؟

دو استراتژی. خروج از نماد زمانی که اندیکاتور MACD یک تلاقی در جهت مخالف ایجاد می‌کند. خروج از نماد پس از ایجاد تلاقی شاخص‌های MACD و به دنبال آن عبور TRIX از خط صفر.

در چه زمان می‌توان از ترکیب MACD و اسیلاتور AO برای معاملات استفاده کرد؟

ما تنها زمانی به یک معامله وارد یا از آن خارج می‌شویم که سیگنال‌هایی که از اندیکاتور MACD دریافت می‌کنیم توسط اسیلاتور AO تایید شوند. 

منبع :ای مفید.

آموزش فارکس فکتوری

هر کسی که در بازارهای مالی مخصوصا بازار فارکس فعالیت دارد، بعید است که نام وبسایت فارکس فکتوری به گوشش نخورده باشد. تمرکز اصلی این وبسایت، روی اخبار اقتصادی مربوط به معاملات فارکس است؛ به بیان دیگر فارکس فکتوری یک وبسایت می باشد که تمامی اخبار به روز و مهم بازار فارکس را پوشش میدهد.

فارکس فکتوری در بخش اهداف خود از راه اندازی این وبسایت می گوید: ما نه فقط به خاطر حمایت از تریدرها این سایت را راه اندازی کرده ایم بلکه برای دفاع از تمام اطلاعات اشتباهی که ممکن است به دست معامله گران برسد، اینجا در کنار شما هستیم. در سری مقالات آموزشی و مهم دنیای ترید، قصد داریم تا دست شما را بگیریم و با این وبسایت مهم اقتصادی، آشنا کنیم.

قبل از معرفی وبسایت فارکس فکتوری لازم است به صورت کلی بازار فارکس را به شما عزیزان معرفی کنیم: 

لازم است بدانید که برخی از افراد نگران فارکس هستند. چراکه گمان می‌کنند این بازار قانونی نیست و کلاهبرداری در آن مانند آب خوردن است. برای افرادی که از ما می‌پرسند آیا فارکس قانونی است؟ باید گفت: بله. فارکس قانونی است.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می شود: فارکس چیست؟

بازار فارکس یک بازار جهانی است که در آن ارزهای بین المللی مبادله می شوند.

فارکس می‌تواند شما را پولدار کند. از طرفی فارکس می‌تواند ثروت شما را از بین ببرد. اینکه تبدیل به کدام یک شوید به شما بستگی دارد؛ این مساله، به استراتژی شما، مقدار سرمایه و به شخصیت معامله گری شما ارتباط بسیار تنگاتنگی دارد.

آیا فارکس غمار است؟ برای افرادی که شرعی بودن درآمد از فارکس شکاک برانگیز است لازم است بگوییم که کسب درآمد از فارکس به دلیل اینکه غمار نیست، حرام نمی‌باشد.

آیا فارکس آسان است؟ دلیل اینکه فارکس آسان تلقی می‌شود این است که اطلاعات زیادی در اینترنت وجود دارد که می توانید از آنها برای مطالعه بازار فارکس استفاده کنید.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود: تحلیل یورو دلار

فارکس فکتوری چیست؟

فارکس فکتوری یک وبسایت و سازمان است که اخبار مهم اقتصادی و همینطور تقویم اقتصادی فارکس را در اختیار شما قرار می‌دهد.

این وبسایت که جزوی از وبسایت های مهم بازار مالی است، به خاطر تقویم اقتصادی خوب و دقیقش مشهور شده است. تمرکز اصلی این وبسایت روی اخبار فاندامنتال اقتصادی برای تریدرهای فارکس است. هیچ تریدر حرفه ای وجود ندارد که از اهمیت این اخبار که در قسمت تقویم اقتصادی این وبسایت می باشد، آگاه نباشد.

ویژگی و ذات این خبرها، به روز و دقیق بودن آنها است. فارکس فکتوری برای تریدرها امکانات بسیار خوبی فراهم دیده است که در قسمت های بعدی با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

امکانات و بخش های سایت فارکس فکتوری

فارکس فکتوری، میزبان قسمت های متنوعی برای تریدرها و هوادارانش است. این وبسایت، آیکن های متنوعی مثل: کاوشگر برای معامله گران، انجمن یا همان Forum، معامله، اخبار، تقویم اقتصادی، تنظیم ساعت محلی، بازار و بروکرها تدارک دیده است.

در ادامه شما را با قسمت های مهم و کاربردی این وبسایت آشنا خواهیم کرد.

آموزش سایت فارکس فکتوری

بسته به هدفی که شما به عنوان یک تریدر دارید، می توانید از امکانات این سایت، بهره مند شوید. در این قسمت ما سعی داریم تا شما را از لحظه ورود به این سایت، یاری کنیم. فراموش نکنید ما تمام قسمتهای مهم این سایت که می تواند برای شما مفید واقع شود را توضیح داده و به تصویر می کشیم.

آموزش ثبت نام در سایت فارکس فکتوری

به محض وارد شدن به وبسایت فارکس فکتوری اولین کاری که می توانید انجام دهید، ثبت نام در این وبسایت است. شما برای این کار می توانید مطابق تصویر زیر عمل کنید:

تصویر مربوط به ثبت نام در فارکس فکتوری

همانطور که در عکس بالا مشاهده می کنید اگر عضو این سایت نباشید، باید روی گزینه Join که با فلش نارنجی مشخص شده کلیک کنید تا به صفحه بعد، هدایت شوید.

تصویر دوم مربوط به نحوه ثبت نام

سپس باید قسمت هایی که در تصویر بالا مشاهده می کنید مثل، Username، پسورد، تایپ مجدد پسورد و آدرس ایمیل تان را وارد کنید و در انتها روی گزینه Join Forex Factory کلیک کنید.

بعد از آن شما با یک پیغام ساده تبریک و خوش آمد گویی از طرف سایت فارکس فکتوری روبرو می شوید.

آموزش تنظیم ساعت فارکس فکتوری

با توجه به اهمیت زمان در هر معامله و اختلاف ساعت کشوری که ما در آن زندگی می کنیم با اخباری که قرار است منتشر شود، به شما توصیه می کنیم بلافاصله بعد از ثبت نام در سایت، درست مطابق عکسی که می بینید، روی تنظیمات ساعت بروید و ساعت مکانی را که در آن زندگی می کنید، را وارد و حتما دکمه ثبت را بزنید.

ثبت ساعت در فارکس فکتوری

پس از کلیک روی تصویر ساعت، با عکسی مشابه تصویر زیر مواجه می شوید:

تصویر مربوط به نحوه تغییر ساعت

شما در تصویر بالا دو گزینه را می بینید: 1- اختلاف ساعت ایران با معیار GMT و فرمت زمان که am و pm می باشد. برای اینکه مطمئن شوید زمان را درست وارد خواهید کرد، وارد سایت گوگل شوید و عبارت what is GMT now را تایپ کنید. سپس اگر اختلاف ساعت 04:30 بود آنرا وارد کنید و کلید save settings را فشار دهید (دلیل اینکار تغییر ساعت در تابستان و زمستان است).

معرفی بخش فروم فارکس فکتوری

پس از اینکه دو قسمت ثبت نام و تغییر زمان به ساعت ایران را که در تصویر پایین با نوار نارنجی مشخص کردیم انجام دادید، نوبت پرداختن به قسمت مهم فروم وبسایت فارکس فکتوری است که با نوار قرمز رنگ مشاهده می کنید.

معرفی بخش فروم فارکس فکتوری

اولین قسمت از سمت چپ، آیکون انجمن یا Forums است که بلافاصله پس از کلیک کردن روی آن، با تصویر زیر مواجه می شوید.

بخش فروم فارکس فکتوری

همینطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، فروم قسمتی است که شما در آن با دیگر اعضای وبسایت فارکس فکتوری، تریدهای شان، سیستم های معاملاتی شان، آخرین تکنولوژی های موجود درباره پلتفرم های معاملاتی، درباره بروکرها، ژورنال های معاملاتی و ده ها موارد مفید دیگر، آشنا خواهید شد.

اگر ترید کردن برای شما مهم است، پیشنهاد می کنیم این قسمت را از دست ندهید. ولی نکته ای که نباید فراموش کنید این است که هر آنچه در قسمت فروم می بینید یا می شنوید را نباید به عنوان مرجع و یا سیگنالی برای خرید و فروش تلقی کنید.

شما می توانید با عضو بودن در این قسمت، آگاهی خودتان را افزایش داده و اگر خواستید از صحت چیزی مطمئن شوید، ابتدا حتما آن را در فضای دمو آزمایش کنید.

معرفی قسمت Trades یا معاملات

قسمت بعد از فروم در نوار قرمز رنگ، آیکون Trades می باشد. در این قسمت، شما این فرصت را خواهید داشت تا به طور هوشمندانه ای، تریدهای تان را تجزیه و تحلیل کنید. شما در این بخش به وسیله صدها معیار و نمودار، قادر خواهید بود تا با نقاط ضعف و قوت معاملاتی که انجام داده اید، بیشتر آشنا شوید.

سپس اگر تمایل داشتید می توانید نقاط ضعف تان را کاهش و نقاط قوت تان را افزایش دهید. در واقع این بخش مناسب معامله گران باتجربه است.

بخش تریدها در فارکس فکتوری

همینطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، در این قسمت نوع دارایی ترید شده، آیدی معامله گر، مقدار بازگشت سود تریدر و دیگر موارد دیده می شوند.

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که داده های قسمت معاملات از کجا و چطور بارگذاری می شوند؟ در حقیقت داده های بخش Trades، مربوط به تریدرهایی است که از قسمت کاوشگر معاملات فارکس فکتوری (Forex Factory Trade Explorer) استفاده می کنند. برای اطلاعات بیشتر، لطفا به تصویر پایین نگاه کنید.

بخش مربوط به کاوشگر معاملات

شما در واقع با انجام این کار به فارکس فکتوری اجازه می دهید به مشخصات حساب شما و معاملاتتان دسترسی داشته باشد. حال، اینکه دوست داشته باشید چه افراد دیگری پول، لات، استاپ لاس، تارگت و سفارشات در حال انتظار شما را ببینند، بستگی به خود شما دارد.

آشنایی با قسمت اخبار News فارکس فکتوری

سومین آیکون یا تب از قسمت سمت چپ و بالای صفحه اصلی فارکس فکتوری، بخش اخبار است. در این قسمت شما آخرین خبرهای مهم فارکس را دریافت خواهید کرد.

در واقع فارکس فکتوری ادعا می کند که اخبار مربوط به بازارهای مختلف را سریع تر از دیگران به سمع و نظر شما خواهد رسانید. علاوه بر این رسالت دیگر فارکس فکتوری این است تا مفیدترین و سرگرم کننده ترین خبرها و محتواها را برای اعضای خود فراهم کند.

بخش مربوط به اخبار سایت

فراموش نکنید که شما قادر خواهید بود تا تمامی قسمت های مختلف سایت فکتوری را مطابق با نیاز خود دسته بندی کنید. به عنوان مثال شما می توانید گزینه های تمام خبرها، اخبار همین لحظه، فاندامنتالی، تکنیکالی، اخبار صنایع فارکس، تبلیغات و یا خبرهای آموزشی را فعال کنید.

آیکن بعدی در نوار قرمز، Calender یا همان تقویم اقتصادی است. در این قسمت می خواهیم شما را با پر کاربردترین بخش این وبسایت، یعنی تقویم اقتصادی آشنا کنیم.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود: از معامله خوب به عالی

تقویم اقتصادی فارکس فکتوری

قبل از اینکه به تقویم اقتصادی فارکس فکتوری (forex factory calendar) بپردازیم، اجازه دهید ابتدا به معنی تقویم اقتصادی نگاهی بیاندازیم.

تقویم اقتصادی یک جدول زمانبندی شده همراه با تاریخ، ساعت، دارایی مورد نظر، شدت تاثیر خبر، توضیح درباره شاخص اقتصادی مربوطه، ارقام قبلی این خبر، پیشبینی، رقم واقعی و یک گراف از گذشته آن شاخص است.

در این جدول شما با وقایع تاثیر گذار روی مارکت فارکس آشنا می شوید. فکر نمی کنیم تریدر حرفه ای وجود داشته باشد که از درجه اهمیت اخبار درون این تقویم اقتصادی در بازار فارکس آگاه نباشد. وبسایت فارکس فکتوری تقویم اقتصادی دارد و شما تریدرهای عزیز می‌توانید از این تقویم اقتصادی استفاده کنید.

آموزش تقویم اقتصادی فارکس فکتوری

رسیدیم به مهمترین قسمت این مقاله آموزشی، یعنی نحوه کار کردن با تقویم اقتصادی فارکس فکتوری! همان طور که در شکل های بالا مشاهده کردید، پس از ورود به این وبسایت، روی آیکون Calender رفته و کلیک کنید. با صفحه ای مانند شکل زیر مواجه خواهید شد.

تقویم اقتصادی فارکس فکتوری forex factory calendar

پس از مشاهده این صفحه، لطفا فقط به نواری که با رنگ نارنجی در تصویر مشخص شده است، دقیت کنید. تمام کاری که شما به عنوان یک تریدر دارید، در همین نوار خلاصه شده است. به ترتیب از سمت چپ بالای این نوار شروع می کنیم.

اولین نکته ای که باید دقت کنید، نگاه کردن به تاریخ بالای این نوار است. مطمئن شوید که در حال مشاهده تاریخ به روز شده این جدول تقویم اقتصادی هستید. سپس به طرف راست این نوار نارنجی و به کلمه Filter نگاهی بیاندازید.

وبسایت فارکس فکتوری این امکان را برای اعضای خود فراهم کرده تا به سلیقه خودشان این تقویم اقتصادی را فیلتر کنند. همین طور که در شکل زیر مشاهده می کنید، این قسمت را با سه نوار مختلف از هم جدا کردیم. در قسمت نارنجی، تاثیراتی که از اخبار انتظار دارید را خودتان به ترتیب اهمیت، تنظیم کنید.

آموزش تقویم اقتصادی فارکس فکتوری

قسمتی که با نوار نارنجی مشخص شده، تاثیرات مورد انتظار اخباری که قرار است منتشر شود را مشاهده می کنید. تنظیمات پیش فرض وبسایت به ترتیب از مهم با رنگ قرمز، متوسط با رنگ نارنجی، کم اهمیت با رنگ زرد و اخبار غیر اقتصادی با رنگ خاکستری نشان داده شده است. به عنوان مثال، شاید شما فقط مایل باشید که آخرین اخبار مهم یعنی رنگ قرمز را مشاهده کنید پس، می توانید باقی تیک ها را برداشته و فقط تیک قرمز رنگ را فعال کنید.

در نوار سبز رنگ، نوع واقعه یا خبری که قرار است منتشر شود را می بینید. مثلا در عکس گزینه هایی مثل: رشد، تورم، اشتغال، بانک مرکزی، اوراق قرضه، مسکن، تحقیقات از مصرف کنندگان، تحقیقات از کسب و کارها و سخنرانی ها را می بینید. شما در این قسمت قادر هستید که هر کدام را که تمایل به دیدنشان دارید، انتخاب کنید.

در نوار زرد رنگ هم شما اسم ارزهای بین المللی را مشاهده می کنید. در این قسمت شما می توانید با انتخاب فقط آنهایی که برایتان مهم هستند، اخبار و وقایع مرتبط با آنها را در تقویم اقتصادی تان، مشاهده کنید.

در انتها، فراموش نکنید که پس از ایجاد تمام تغییرات، دکمه Apply Filter را بزنید تا تمام تغییرات ایجاد شده، ذخیره گردند.

حال برویم سراغ مهمترین قسمت نحوه کار با تقویم اقتصادی فارکس فکتوری. لطفا مجددا به یک عکس بالاتر به قسمتی که با کادر نارنجی مشخص شده بود، نگاهی بیاندازید. در این قسمت شما آیکون های متفاوتی را مشاهده می کنید. به ترتیب از سمت چپ، آیکون Date یا تاریخ خبر فاندامنتالی که قرار است منتشر شود را خواهید دید.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود: مسیر تریدر شدن از زبان یک تریدر

آیکون بعدی، ساعت انتشار خبر است. سومین آیکون از سمت چپ، کلمه Currency را مشاهده می کنید. در این قسمت به روز ترین اخبار آن ارز را خواهید دید. کلمه بعدی، Impact یا تاثیر آن خبر است. در این قسمت شما چهار رنگ مختلف کنار هر خبری که قرار است منتشر شود، می بینید.

رنگ قرمز نشانه اخبار با تاثیرات بالا، رنگ نارنجی اخبار با تاثیرات متوسط، رنگ زرد اخبار با تاثیرات کم و رنگ خاکستری، که به معنی اخبار غیر اقتصادی است را مشاهده می کنید.

حال به طرف راست این کادر نارنجی شکل برویم. در این قسمت شما با پنج آیکون مختلف مواجه هستید. به ترتیب از سمت چپ، کلمه Detail یا شرح و توضیح آن شاخص اقتصادی که قرار است منتشر شود را می بینید. مثلا اگر قرار است نرخ بیکاری منتشر شود، شما اطلاعات تقریبا کاملی را درباره این شاخص، در این قسمت مشاهده می کنید.

آموزش کار با تقویم اقتصادی فارکس فکتوری forex factory calendar

سپس کلمه Actual که در حقیقت رقم واقعی که قرار است منتشر شود را می بینید. مثلا نرخ بیکاری در ماه گذشته رقم 3% بوده است. آیکون بعدی، Forcast یا پیش بینی تحلیلگران است و گزینه بعدی هم، Previous یا رقم قبلی این شاخص است.

آخرین آیکون این قسمت که در طرف راست این نوار نارنجی مشخص شده است، Graph است که شما چارت این شاخص را از گذشته تا به حال مشاهده خواهید کرد. به عنوان یک تریدر حرفه ای، شما باید یک تقویم اقتصادی به روز و صحیح داشته باشید تا بتوانید از زمان و ساعت و دیگر موارد مهم اخباری که قرار است منتشر شود، مطلع باشید.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود: چگونه یک تریدر موفق شویم؟

معرفی قسمت بازار Market

آیکون مهم بعدی در سایت فارکس فکتوری، قسمت مارکت است. این قسمت از یک زیرساخت پیچیده برای نشان دادن قیمت های لحظه ای بازار استفاده می کند. این قسمت در حال حاضر (خرداد 1401) شامل 31 جفت ارز مختلف است که در زمان هایی که مارکت باز است، به طور 24 ساعته فعال است.

ضمنا فارکس فکتوری این خبرها را از منابع متعددی دریافت می کند. برخی از این منابع عبارتند از: Go Market، Exness، FBS، Tickmill، IG، Oanda، FxPro و غیره.

معرفی قسمت مارکت

معرفی قسمت بروکرهای Brokers سایت فارکس فکتوری

بخش بروکر سایت فارکس فکتوری به نحوی است که شما بتوانید بروکرهای متناسب با نیازتان را انتخاب کنید. فارکس فکتوری، اطلاعات درون این بخش را توسط پرسنل خود جمع آوری کرده است. فارکس فکتوری ادعا دارد اطلاعات موجود در این قسمت، خیلی بیشتر از اینکه در یک نگاه ممکن است کم جلوه کند، گردآوری و تنظیم شده و بسار ارزشمند است.

معرفی بروکرها

همینطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری نسبت به بروکر مربوطه، شرایط معاملاتی کارگزار، اسپردهای آنها در فضای واقعی معاملات و اینکه چه نوع دارایی هایی عرضه می کنند دارید، لطفا روی قسمتی که با فلش زرشکی رنگ مشخص شده را، کلیک کنید.

تمام بروکرهایی که در این قسمت لیست شده اند، دارای مجوزهای لازم از آژانس های مربوطه هستند که اصطلاحا به آنها بروکرهای رگوله گفته می گویند.

ولی فراموش نکنید که رگوله بودن یک بروکر، به معنی امن بودن و منصف بودن بروکر مربوطه نمی باشد. بروکرها برای اینکه نامشان در این صفحه درج شود، به وبسایت فارکس فکتوری مبلغی می پردازند. در نتیجه نمی توان ادعای استقلال کامل کرد.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می شود: مدیریت سرمایه در فارکس

نتیجه گیری

همان طور که در قسمتهای قبلی هم به اطلاع شما رساندیم، ما در این مقاله سعی کردیم تمام قسمتهای مهم و مورد استفاده این سایت را برای شما توضیح دهیم. چنانچه در آینده نزدیک، فارکس فکتوری بخش های جدیدی به وبسایت خود اضافه کند، حتما در صورت نیاز، آنها را برای شما فراهم خواهیم کرد.

ضمنا اگر این مقاله برای شما مفید بود، لطفا آن را با دیگر دوستان معامله گر خود به اشتراک بگذارید تا آنها نیز، از این مقاله آموزشی نهایت استفاده را ببرند.

منبع:دنیای ترید

مدیریت ریسک در فارکس

مدیریت ریسک مناسب و درست به معامله گران ارزهای بین المللی و دیگر دارایی ها، این اجازه را می دهد تا از ضررهایی که ممکن است به دلیل نوسانات حاصل از بالا و پایین شدن ارزها به آنها وارد شود، جلوگیری به عمل آورد.

در حقیقت، داشتن یک برنامه مدیریت ریسک به جا و درست در فارکس، معاملات کم استرس تر، کنترل شده تر و امن تری را، برای تریدرها فراهم می کند. از آنجا که معامله کردن در بازار فارکس و در کل بازارهای مالی، شامل ریسک کردن می باشد، در نتیجه مدیریت ریسک نقش بسیار حیاتی، درست مثل نقش شاهرگ در بدن انسان، در معاملات ارزها بازی می کند.

معامله گران محتاط و حرفه ای بازار فارکس، برای جلوگیری از این ضرر و خسران ها، و برای مقابله با نوسانات احتمالی و ناگهانی مارکت، از استراتژی های مناسب و دقیقی استفاده می کنند. آنها، از معاملات و پوزیشن های بازشان، مثل فرزندانشان مراقبت می کنند و سعی می کنند با استفاده از ترفندهایی که در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد، از زیان های احتمالی شان جلوگیری کنند.

تحقیقات نشان می دهد بالای 50% از معامله گرانی که در بازارهای مالی؛ مخصوصا فارکس، ضرر می کنند به خاطر رعایت نکردن مدیریت ریسک و نداشتن استراتژی آنتی ریسک است.

معامله گران موفق و هوشیار مارکت آگاه هستند که مدیریت ریسک، یکی از ابزارهای بسیار مهم و حیاتی و جزء لاینفک طرح معاملاتی آنها است.

نکاتی را که با هم در این مقاله یاد خواهیم گرفت، به شرح زیر است:

مدیریت ریسک در فارکس چیست، چرا مدیریت ریسک در فارکس اهمیت دارد، ریسکهای معاملات فارکس کدامند، بهترین استراتژی های مدیریت ریسک در فارکس، چطور مدیریت ریسک کنیم، در هر معامله فارکس چقدر باید ریسک کنیم، نتیجه گیری.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود: 7 سوال مهم در معامله گری

مدیریت ریسک در فارکس چیست؟

مدیریت ریسک شامل اعمال ویژه ای است که به تریدرها اجازه می دهد در مقابل نوسانات و زیان های احتمالی بازار، ایستادگی کنند. درست است که ریسک بزرگتر مساوی است با سودها و بازگشت های احتمالی بیشتر، ولی همین ریسک بزرگتر می تواند بلای جان هر تریدری نیز بشود.

نتیجتا اینکه شما به عنوان یک تریدر قابلیت مدیریت ریسکتان را داشته باشید، یعنی بتوانید سودتان را بالا برده و ضررتان را به حداقل برسانید، در حقیقت شاه کلید معاملات در بازار فارکس را در دستانتان دارید. حال سوال اینجاست که چطور می شود این کار را انجام داد؟!

پاسخ شما در گرو خواندن ادامه این مقاله جدید و بی نظیر است. در واقع، مدیریت ریسک شامل مواردی از قبیل: داشتن سایز پوزیشن درست، گذاشتن حد ضرر، کنترل احساست و موارد دیگری می باشد که تا انتهای این مقاله، با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. رعایت کردن نکات ساده ولی حیاتی ذکر شده، دقیقا نشان دهنده تفاوت یک تریدر حرفه ای با یک معامله گر آماتور است.

اهمیت مدیریت ریسک

چرا مدیریت ریسک در فارکس اهمیت دارد؟

مدیریت ریسک یکی از مهمترین عناوین و موضوعات در دنیای تریدینگ است. چرا مدیریت ریسک تا این اندازه مهم و حیاتی است؟ خوب، ما داریم درباره یک تجارت سودآور صحبت می کنیم و برای به سود رسیدن و پول درآوردن، باید یاد بگیریم که چگونه از ریسک های موجود، مواظبت کنیم و ریسکمان را مدیریت کنیم.

بسیاری از تریدرها کاملا احساسی و بدون داشتن مدیریت ریسک و آگاهی لازم، بدون هیچ محافظی وارد معاملات شده و شروع به ترید کردن می کنند. در حقیقت کسی که بدون مدیریت ریسک وارد پوزیشنی می شود، درست در حال قمار کردن است و نه ترید کردن.

مدیریت ریسک شما را قادر می سازد تا از یک سری قوانین و ابزارهای درست برای جلوگیری از ضررهای ناشی از نوسانات جفت ارزها استفاده کنید. شما با مدیریت ریسک در بازارهای مالی با اطمینان بهتر و آرامش خاطر بیشتری، ترید خواهید کرد.

داشتن مدیریت ریسک مثل بستن کمربند اتومبیل تان است. بستن کمربند نمی تواند جلوی تصادفات احتمالی شما را بگیرد ولی، می تواند ریسک از بین رفتنتان را کاهش دهد. در واقع شما باید قبل از بازکردن حساب واقعی، استراتژی های مدیریت ریسک را که در ادامه با شما به اشتراک خواهیم گذاشت، در حساب مجازی تان آزمایش کنید.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود: تحلیل جفت ارزها

ریسکهای معاملات فارکس کدامند؟

1- ریسک معاملات ارزها: همان ریسک مرتبط با نواسانات قیمت های ارزها است که آنها را ارزانتر یا گرانتر می کند.

2- ریسک نرخهای بهره: دومین ریسک، مرتبط به افزایش یا کاهش ناگهانی نرخهای بهره است که فرار بودن قیمتها را تحت تاثیر قرار می دهد. تغییرات نرخهای بهره در بازار فارکس بسیار مهم هستند زیرا سطح هزینه ها و سرمایه گذاری درون یک اقتصاد، به وسیله آنها افزایش یا کاهش می یابد.

3- سومین ریسک، ریسک نقدینگی است. این به این معنی است که شما به عنوان یک تریدر، برای جلوگیری از ضرر، نمی توانید سریعا یک دارایی را بخرید یا بفروشید. حتی با اینکه فارکس یک بازار با نقدینگی بسیار بالا است، ولی در این مارکت هم زمانهای خاصی وجود دارد که این نقدینگی بالا می باشد. این مسئله به ارز مورد انتخاب شما و قوانین کشور مرتبط با آن ارز، بستگی دارد (البته فراموش نکنید این مساله درباره ارزهای ماژور نیست چرا که شما می توانید با یک کلیک کردن، آنها را خریده و یا بفروشید).

4- چهارمین ریسک، ریسک استفاده از لورج یا همان اهرم است. همانطور که می دانید استفاده از اهرم، همانقدر که می تواند سودده باشد، می تواند به شما ضرر و زیان هم بزند. در حقیقت شما با استفاده از اهرم با پول کمتر، وارد یک معامله بزرگتر می شوید.

بهترین استراتژی های مدیریت ریسک در فارکس

برای مدیریت ریسک در فارکس، شما نیازمند داشتن یک برنامه قوی و مناسب هستید. داشتن این برنامه و مهمتر، متعهد بودن به آن، چراغ راه شما در وادی تریدینگ است. در ادامه ما راهکارهای مناسبی برای جلوگیری از ضرر وزیان در معاملات، به شما معرفی می کنیم.

1- قبل از ورود به معاملات واقعی، حتما آموزش های لازم درباره فارکس و ریسکهای احتمالی آن را ببینید.

2- یک برنامه معاملاتی هوشمند تدوین کنید و متعهدانه نسبت به آن وفادار باشید و به آن عمل کنید.

3- قبل از ورود به فضای واقعی، استراتژی معاملاتی تان را درست کرده و حداقل چند ماه در فضای مجازی، آن را تست کنید.

4- هرگز بیشتر از آن چیزی که نمی توانید تحمل کنید، ریسک نکنید و سرمایه تان را به خطر نیاندازید.

5- حتما از نسبت ریسک به ریوارد مناسبی استفاده کنید. به زبان ساده، همیشه از خودتان این سوال را بپرسید: چقدر از سرمایه ام را حاضرم در این معامله به خطر بیاندازم؟ معمولا حرفه ای ها بیشتر از 2 الی 3% از کل سرمایه شان، ریسک نمی کنند.

6- مقدار تریدی که می کنید را بسته به اندازه ریسکی که درگیر معامله می کنید، تغییر دهید.

7- اندازه لورج یا اهرمتان را همیشه هوشمندانه انتخاب کنید.

8- قبل از ورود به هر معامله ای، نقاط ورود و خروجتان را مشخص کنید.

9- حتما از دستور حد ضرر یا استاپ لاس برای جلوگیری از کال مارجین شدن، استفاده کنید.

10- از دستور حد سود در هر تریدی استفاده کنید و سعی کنید این سطح، واقع گرایانه باشد.

11- در ادامه استفاده از فرمان حد سود و برای حمایت از سودهایتان در معاملات سودده، حتما از دستور حد سود پله ای استفاده کنید.

12- همیشه خودتان را برای بدترین شرایط هم آماده کنید.

13- خویشتنداری را در معاملات تمرین کنید و هرگز به صورت افراطی و قمارگونه، ترید نکنید.

14- کنترل کردن احساسات را در معاملاتتان، تمرین کنید.

15- فقط دارایی ها یا جفت ارزهایی را ترید کنید که از لحاظ فاندامنتالی با آنها آشنا هستید.

16- همیشه اخبار فاندانتالی و تقویم اقتصادی فارکس را دنبال کنید و بدون این ابزارها، ترید نکنید.

17- مراقب ترید کردن ارزها و یا دارایی هایی که نقدینگی کمتری در آنها وجود دارد، باشید. چرا که با ورود به این معاملات ممکن است در زمان فروششان، دچار مشکل شوید.

18- همیشه از سایز معاملات مناسب استفاده کنید.

19- حتما از یک ژورنال معاملاتی استفاده کنید و تمام وقایع، مخصوصا احساساتتان را قبل، در حین و بعد از ترید، در آن مکتوب کنید.

چطور مدیریت ریسک کنیم؟

راههای زیادی برای مدیریت ریسک وجود دارند. ما در اینجا 4 روش تایید شده را برای شما توضیح می دهیم. اولین روش، پذیرفتن ریسک به عنوان جزئی جدانشدنی در هر نوع معامله ای است. اگر وارد دنیای ترید شده اید، باید بپذیرید که انجام هرگونه معامله ای، همراه با ریسک است. ولی منظور ما از پذیرفت ریسک، چیز دیگری نیز می باشد.

گاهی هزینه صرف نظر کردن از یک ریسک، آنقدر بالا است که مجبور می شوید آن را بپذیرید. روش دوم، انتقال یا جابجایی ریسک است. منظور از انتقال، یک نوع بیمه کردن خطرات وجود در معاملاتتان می باشد.

روش سوم و چهارم، کاهش دادن ریسکهای موجود و حذف کردن ریسک می باشد. منظور از کاهش دادن، اضافه کردن ابزارهایی است که موجبات حمایت بیشتر از سرمایه تان را فراهم می کند. در انتها گاهی پیش می آید که شما مجبور می شوید خطرات موجود در تریدهایتان را کلا حذف کنید.

در هر معامله فارکس چقدر باید ریسک کنیم؟

ریسک کردن در هر معامله ای  در فارکس، باید مقدار کوچکی از کل سرمایه تان باشد. برخی از معامله گران عدد 2% را برای هر معامله ای، منطقی می دانند. این مسئله به این معنی است که اگر بر فرض مثال، کل سرمایه شما 5000 دلار می باشد، شما به هیچ عنوان نباید بیشتر از 2% این 5000 دلار یعنی 100 دلار در هر ترید، ریسک کنید.

حال، نکته بسیار مهم این قانون طلایی و نجات دهنده این است که شما باید 50 معامله اشتباه انجام دهید، تا کل سرمایه تان (5000 دلار) را از دست بدهید و کال مارجین شوید. این مسئله برای کسی که فارکس را به صورت اصولی و علمی دنبال می کند، بعید است. نتیجتا، متوجه می شویم که اگر در هر مارکتی که هستیم به اصول و قوانین آنجا پایبند باشیم، درصد ضررهایمان را کم و امکان به سود رسیدنمان را افزایش می دهیم.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود: مدیریت سرمایه در فارکس

نتیجه گیری

در کل نباید این نکته را فراموش کنیم که ریسک کردن، جزو نهاد و فطرت هر معامله ای ایست ولی اگر از قبل، مدیریت ریسک را به عنوان یک فاکتور حیاتی در نظر بگیریم، جای نگرانی خاصی وجود ندارد.

به عنوان یک قانون باید همیشه به خاطر داشته باشیم که استفاده از اهرم های بالا و غیر اصولی، ریسک کال مارجین شدن و از دست رفتن تمام سرمایه مان را افزایش می دهد. در نتیجه، اگر همیشه قوانین مدیریت ریسک را در نظر بگیریم و به آن متعهد و پایبند باشیم، هرگز دچار ضررهای خطرناک و نابود کننده نمی شویم.